fotboll

Hej hallå :)

Idag var det ingen skola = skönt.
Igår när jag sov ringde väckarklockan...trodde jag fast det var Josse som sa åt oss att komma ombytta till fotbollsturneringen idag. Så så blev det.
Tyvärr så hade lukas försovit sig så jag fick hoppa in i laget med mina höga fotbollsskills och bollkontroll. Jag antar att jag mest sprang runt i cirklar men stod i vägen för motståndaren nån gång iaf hehe blev trött efter den korta tid jag spelade xD Sen några matcher senare så blev jag tvungen att hoppa in igen lite och jag tog bollen och la en fin pass (till motståndaren, detaljer), nä men jag var rätt bra. Vårt lag kämpade på och gjorde endel mål men det räckte bara till en seger tyvärr men det var bra jobbat ändå! :D

Efter fotbollen tänkte vi åka och bada men när vi sitter vid bussen inser olivia att hon inte hinner så jag, josse, olivia och mustafa gick till burgerking och åt istället :) På vägen hem fick jag och josse inbjudan till en veckas viktminskning, dom tyckte att vi rullade fram, vi kanske testar och ser om det kan vara ngt iaf :P

Tänk på kosten!

Nu har jag försökt göra en svenskaläxa och det var inte meningen att somna innan jag ens läst klart texten!
Snart ska jag åka och möta josse för att se lukas spela teater, spännande! ;)

LOREEN VANN! PARTY!

Efter att haft beslutsångest och problem i kommunikationen åkte jag tillslut hem till stan. Träffade Saskia och eftersom det här skulle bli en snobbfest ville vi inte göra bort oss som sist vi var på snobbfest och såg ut som söderkisar så vi hade klänning och kavaj (satsare). Vi mötte upp killarna som igår och tio andra pers och åkte till strandvägen (nu är jag jätte fånig som skriver såhär men tycker det är en aaaning coolt), vi åkte hem till familjen tetrapack som bor i en lägenheten på 300 kvm. Och det var inte sån hög status på människorna som vi förväntat oss men enligt min åsikt var de fortf en aning dryga, men trotsallt fanns det någon snygg här och var och det kom folk som jag träffat förut så det är ju alltid något! Lägenheten var väldigt stor och lyxig men med två av de minsta balkongerna någonsin, nästan. Människorna som kom var i vilketfall uppklädda och folk hade ju tagit sina bilar dit, jag menar självklart, kommunalt hallå vem vågar ens gå nära ett kommunalt transportmedel? Sen stod de flesta och kollade på melodifestivalen, såg sista halvan av alla länders röster och folk skrek konstant när sverige fick tolva efter tolva. Äntligen blev det inte en awkward fest med sextio pers på en yta som var för stor utan nu trängde alla ihop sig och när Sverige vann, ja då kan vi prata om att stämningen höjdes något och alla blev astaggade och sjukligt lyckliga!! Självklart har då någon snott hostens mobil och stämningen sjunker i botten efter fem minuter, jag var på asdåligt humör när vi åkte hem och jag har mest klagat på dendär festen men nu ska vi inte vara sådana, för det var kul ändå ibland! Fick sova fyra timmar på natten och sen bar det iväg till en solig dag på landet!


motionsfredag med gott sällskap!

godmorgon. är nu på landet. har ett stort dilemma för kvällen och varför ska det vara så himla svårt att dela sig i två?! jag menar varför måste man alltid välja bort något? beslutsångest har något jag ständigt förföljs av. jag är kluven, så att säga. Har knappt sovit i veckan och det blev inte bättre igår. Till en början kokade jag pasta åt tjejerna och bytte kläder ganska många gånger så alla blev irriterade. Det slutade med att jag och saskia åkte och mötte markus, john och martin och ut till sollentuna. Ett tips för er andra i framtiden, se tills så att ni har mycket batteri på telefonen och annars ha kollat upp vägbeskrivningen till festen innan ni åker, annars blir det mer en tvåtimmars promenad som scouter ute i skogen. Vi gick säkert en mil minst,fram och tillbaka mellan tusentals villor och där allt tydligen ser bekant ut för någon som varit där förut men som full - vilket inte gjorde läget bättre. Det var ett bra sällskap och ett träningspass men någon fest hittade vi aldrig eftersom ingen som hade nummer dit hade fungerande mobil. Ett tag tänkte vi till och med att vi var med i en skräckfilm för en gång när vi bestämt trodde vi var på väg tillbaka tillpendeln kommer vi fram till samma busshållplats som en halvtimme tidigare och då stod det 15 minuter kvar till nästa buss och då hade vi gått en halvtimme för att komma tillbaka till samma område.. Vi åkte istället hem till mig så killarna fick mat och så visade markus lite korttrick.sen låg alla i soffan och begav sig tillslut hem så jag fick sova klockan fem. Gick upp åtta och åkte till landet så jag solar nu!! ha en bra dag!


Soligt!

Nu är det fan sommar, alltså! Det är varmt och soligt dygnet runt typ hihi! Igår kväll mötte jag Matilda, Saskia och Charlotte och så satte vi oss på gräset vid en fotbollsplan i Tanto och hade picnic. Det var riktigt mysigt!

Idag så hade vi en liten grej på eftermiddagen för vårat "elevhem" King House. Det kom inte så jättemycket folk men det var mysigt ändå, och lärarna var där så det var kul. Vi var i Skånegläntan och lekte olika lekar, bland annat så skulle sex stycken frivilliga stoppa in så många Marsmallows som möjligt i munnen och säga "Chubby bunny". Jag var inte med själv men det var riktigt kul att se alla elever och lärare göra det där! Sen så gick vi tillbaka till skolgården och grillade korv.

Nu ska jag gå och kolla på QI på BBC Entertainment. Bästa programmet ever! Mina favoritkomiker från England, Stephen Fry, Alan Davies, Phil Jupitus och Jo Brand är med. Titta på det när du får chansen tycker jag! :)


Bild frånigår kväll på Matilda, Charlotte och Saskia. Söta! <3


Friends are like potatoes

Hej igen! Har haft en mysig dag med matte nationella i fyra timmar. Fett kul! Nä men det gick bra faktiskt! Fett bra! Förutom att det var en fråga som handlade om "price index", ja för i min skola gör man Nationella proven på engelska! Jag visste inte vad "price index" betydde så jag bad om att få den svenska versionen av provet för att se vad det var på svenska. Prisindex! Vad är det för något!?! Så den frågan svarade jag inte på. Fast jag svarade på den sista frågan, en A-fråga. Jag kom fram till att den islamska kalendern och vår kalender kommer att mötas och vara samma år liksom, år 20 000. Fett coolt! Yay! :D

Efter provet slutade vi och då gick jag med Johanna till Götgatsbacken och åt lunch och kollade på kläder, det var mysigt! Sen åkte vi till Farsta och var där ett tag och sen åkte jag hem. Jag har tänkt på en grej. Kompisar är viktiga. Om man är med en kompis och den kompisen mår bra så mår man bra. Så enkelt är det! Yay! :D Och imorgon kväll så är det Ledarfest på taket vid Maria magdalena kyrka. Vi ska grilla! Och det är nog öppet för vem som helst som känner oss så det är bara att komma! Nu ska jag gå och skriva en historieuppsats om nationalism. Puss!


You don't even think to call me Godfather.

Hej! Vet att jag är dålig på att blogga och att Hanna och Matilda är superbra på det! Men jag hinner typ inte! Plus att jag hade glömt att bloggen fanns :P Men jag ska försöka blogga mera, det är kul att dokumentera det man gör för att kunna se tillbaka på senare!

Livet är konstigt. I alla fall just nu. Men det blir bättre sen, säger dom. Det hoppas jag att det blir. Det är i alla fall skönt att det är SOMMARLOV snart! Jag borde väl plugga nu, och skriva kommentater på diskussionsforumet och kommentera lärarnas kommentarer på G:drive. Fast jag orkar inte. Det finns viktigare saker. Typ.

I fredags var jag i alla fall ute och klubbade med Saskia, Kim, Beatriz mm. Vi var på Ambassadeuuuuuuuur. Det var riktigt najs! Klubben har 20-årsgräns i vanliga fall, men Rasmus, en kille som vi var med den kvällen jobbade där, så vi fick komma in. Najs!!! Vi dansade gärnet! Och jag stukade foten, hehehe.

Har inte orkat gå ut på hela helgen så har varit hemma hela helgen och chillat, sett på The Godfather för att vi skulle göra det för svenskan. Don Corleone är fett cool. Han säger: "Now you come to me and you say 'Don Corleone, give me justice'. But you don't ask with respect. You don't offer friendship. You don't even think to call me Godfather." OMG, tänk om man var lika coll som han!

Nu ska jag gå och äta bakad potatis med revbensspjäll. Mmmmm! Yummy! BTW, följ mig på Instagram, selmasss :) Och här kommer en bild från i fredags på mej och Super-Saskia! Min vän, appen "morebeauty2" som gör så att man får finare hy, me gusta! Okej bye bye! :) <3


ANDNÖD.

ONE DIRECTION INFECTION. Då fick man den också. JAG SÅG ONE DIRECTION IDAG LIVE . ONE DIRECTION. DET ÄR SÅ STORT SÅ DET ÄR SJUKT. På götgatsbacken. Live. Fem killar. Liam, Louis, Harry, Niall, Zyan. Jag som inte skulle bli en skrikgråtande fan. Nu grät jag inte. Men dom sekunderna jag faktiskt inser att jag sett dom på riktigt i Sverige. Bara några meter ifrån. Andats samma luft. Tappar andan när jag tänker på det. Några sekunder och hjärtat, ja. Speechless. Dagen började med otur men Jag och Olivia åkte till Götgatsbacken, efter tio minuter kommer dem och LIAM SER OSS! (han som oftast är snyggast! och vinkar till oss genom vindrutan, en halvmeter ifrån oss!!!!!) Det är så sjukt. Och sen började alla springa och några kvarter bort hör man tjejer skrika och då jäääklar började man springa. OCH VI SÅG DOM LIVE OCH DET ÄR HELT SJUKT OCH JAG KUNDE INTE ANDAS NORMALT och dom var så jävla snygga. herregud. Live. Ska andas lite nu. När, herregodegud justin bieber konserten är, jag kommer gråta, svimma, hamna i koma. Det här var inte tio procent av den känslan antagligen. Men jag HAR SETT ONE DIRECTION LIVE. Är starstruck.


you turned your back on tomorrow cause you forgot yesterday

Jag inser att jag saknar italien superdupersupermycket!!! Speciellt familjen och tjejen jag bodde hos där. Det var varmt som om det var sommar och det var jätte god mat och man gjorde baaaaara roliga saker och jag bara saknar det sjukligt mycket och blä. Jag vill verkligen åka dit just nu och jäkla skit också. Jag hittade till och med hem helt själv från roms stora shoppinggata. Att några ynka pengar snoddes eller att det vara lite intriger där gjorde ingeting när jag var där med skolan för det var en upplevelse. Vad fjantigt allting låter. Kan då istället berätta att jag i måndags såg RMK! Ascoool! och han släppte sin nya singel igår och idag har jag selma och hanna studerat matte, nästan som att vi gick i samma klass igen. Det här med att leva i nuet är en aning svårt. Just nu försöker jag få någon av mina kära föräldrar att intressera sig för en resa till italien över krisithimmelsfärd men det går lite trögt. Förövrigt är jag väääldigt trött på människor som baaara ser problem hela tiden och aldrig kan chansa lite, visst så kanske det blir lite drastiskt ibland men om vi aldrig gör någonting utan att planera allting i minsta detalj kommer vi ju aldrig hinna något?! Och när vi ändå är inne på ämnat på saker jag inte tycker om så kan jag nämna att det här med döden och allting detdär om att allt tar slut en dag tycker jag inte om att disskutera och eftersom ämnet nu har kommit på tal i stortsätt varenda dag i några veckor så börjar det faktiskt bli jobbigt att fortsätta hålla för öronen. blä.

en lång dag

Hej!
Den här helgen har känts som en enda lång dag nästan.
Den började i fredags med nationella i engelska som jag hade velat ha mer tid till. Sen var det direkt på nästa jobbiga sak, idrotten. Vi hade coopertest, dvs springa 6 varv på ip, jag klarade mig igenom det även om jag inte var snabb och det var som väntat jobbigt! Jag klarade mig precis till nivån "ganska bra" vad det gällde ens kondition/hälsa ;) Efter det var det matte och vi fick tillbaka proven....inte skoj, hade EN uppgift jag hade gjort helt rätt på annars hade jag svarat fel på typ alla :( Måste alltså satsa inför nationella.

Efter skolan så gick vi och handlade matsäck och en snabb vända hem för att packa ner det mest nödvänliga för att sedan åka till stan för att möta Josse och Sofia. Vi gick till bussterminalen och hoppade på y-bussen för att bege oss mot norrland och Härnösand!
Bussresan tog ca 6,5 timmar men det är väl mysigt att åka buss, speciellt i regnväder med goda vänner och massa godis ;)

När vi var framme hämtade Josses farmor oss och vi var ensamma hemme och lagade hamburgare, gott! Sen tog vi en promenad i regnet med superparaplyet xD Spelade lite kort antar jag och sen sov vi vid två.

Lördag: Vi begav oss ut i det något torrare vädret och gick till stadens bibliotek, man kan ju undra varför? Men det var modernt och rätt coolt! Jag och Josse spelade svälta räv och sen gick vi runt och hittade coola bokhyllor som man vevar för att komma in i, lite läskigt. Sen tappade jag bort min halsduk, trodde jag men det hade jag inte så vi tänkte gå. Då kommer Josse på att hon glömt sina vantar och vi springer och letar. Då kommer jag på att jag också har tappat mina vantar x) hehe, men vi hittade dom som tur var!

Efter det gick vi förbi centrum och åt sedan hamburgare igen ;) Vi handlade lite i en affär som heter dollarstore på vägen till Josses kusiner. Därifrån skjutsade farmorn oss till stället där Josse sökt sommarjobb, ett museeum typ fast man gick runt ute mellan gamla hus. Medan Josse intervjuades så gick jag och Sofia runt där. Vi gick på spåret, Jazzade lite, ha-ont-i-ryggen-gång och fick mossa i munnen :/ ;)
Efter det åkte vi förbi deras sommarstuga som hade massa sängar osv.
Sen var det hem och äta pizza som gällde. Vi spelade plump och trots att jag hade plumpat mest så kom jag inte sist! :P Jag hjälpte Sofia att skriva rent sin gympatext om björngång och arabeque. Sen var det bara att packa ihop och åkta till busstationen.

Vi hade väntat oss en full buss men så var inte fallet, det var inte många där så vi sprang längst bak och firade att vi hade massa säten för oss själva ;) Spelade lite kort och så innan vi försökte sova! Lite vila fick man även om man inte kunde sova så bra. Framme var vi ca 06.15 och då fick jag skjuts hem till dörren av Sofias mor, mycket snällt! I min säng hade en främling somnat men den försvann sen så jag sov nästan 6 timmar innan jag gick upp och skyndade mig iväg.

Jag hann precis till defileringen av solflickornas uppvisning. Massa gymnaster var där, dom ena bättre än dom andra. Sofias flickor var väldigt duktiga och fina med sina dräkter! Om jag som Sofia hade varit tränare hade jag fått ca en timmes sömn istället för sex, förstår inte hur hon orkade. När jag kom hem efter så somnade jag halvt hela tiden trots att jag hade fått sömn. Ska försöka sova tidigt nu idag!

Denna helg var mycket bra trots lite sömn! Det som var minst bra var att jag inte såg att min mobil låg kvar i stolsfacket på bussen på vägen dit, så den fortsatte utan sin ägare upp till ännu nordligare breddgrader. Tror inte jag kommer få tillbaka den så detta gör vi inte om, mobilen och jag!

+

Ord som jag gillar: Jä, dax, lax, ups (det stavas så), och ett som var det viktigaste men bara för det så glömde jag, sorry. Jag vill sova men ändå är jag uppe, misstänkt låg iq.
I helgen ska jag till norrland, " här nös and" det blir skoj! Och sen uppvisning av gymnaster :)
Hejdå!

Extra bilder i förbifarten :))

Var god och stanna sol och värme!

Min dag:
Jag började 8.00 med matteprov och det gick inte så bra för jag fick inte samma svar som ngn ;) Jag kom också tidigt på att mina nycklar så fint låg kvar hemma i hallen men tänkte inte mer på det. Det var härligt väder och vi spenderade håltimme ett i solen med kort, sen bar lina mig till matsalen och vi att pannkak, spenata och laxlax (alltiett).
På matten var det önsketimmen man vi fick typ sluta rätt tidigt tror jag och då var det dax för håltimme nr två. Vi åt igen och var ute lite mer. Sen var det dax för nervösa sammanbrott och Josse att dansa i klassrummet för det var dax för svenskatal! Halva klassen skulle göra men alla gick ut så vi var bara fem kvar och jag körde på så det gick som det gick men Tommy går ju inte att få ngt ur så ingen vet hur det gick.

Efter det letade vi upp Josses tyskalärare och hon fick sluta, Vi åkte och mötte Sofia i mårtensdal för att va i solen bland de fina träden! Vi åt glass och spelade lite kort mot Sofias vilja. Sen gick Sofia för hon hittade en av sina bröder. Jag tyckte att det inte var dax att gå hem till det låsta hemmet så det var tur att Josse ville köpa frukt, vi köpte vindruvor, jordgummor, baguette och filadelfia för alla är så intresserade! Så vi satt kvar i Luma ett tag till ;)

Sen var det ett dilemma, jag hann tyvärr inte till Alexis dans så jag tänkte att jag kanske skulle träna ändå och vet ni vad? Jag körde....SKIVSTÅNG! xD Alla var proffs och fett biff och jag kom lite sent så alla var redo occh jag visste inte vad jag skulle göra för alla de lätta vikterna var slut så jag tog dom tunga som fanns kvar men hehe jag orkade knappt bara dom till min plats...och då sa en tjej bakom som tyckte lite synd om den stackars klenisen att vi kan ju byta vikter sen om du vill! (hon hade massa små utöver de stora), jag ba Ja gärna hehe..

Men det körde snabbt igång (vi hann inte byta vikter) och jag fick lite ont i ryggen av de tynga vikterna som pressade ner mig mot golvet och efter det kom en till tjej och ba: ta dom här jag behöver dom inte! (hon gav mig dom lättaste vikterna som fanns) Jag tog dom och efter massa krångel så fick jag fast dom och körde hårt med ca 1,25kg på varje sida x) då hade jag minst vikt av alla. Men i hela taget så gillade jag det faktiskt, det tog snabbt slut och man kämpade en stund men inte så länge, sen gick jag hem istället för bussen med mina biffarmar!

Här är lite bilder för er som inte orkar läsa denna onödiga text:
Lite från valborg (känns så konstigt med långhelg, redan torsdag imrn).





Extra info: Jag hade skavsår på båda hälarna idag och det gjorde sååååååååååå ont!

RSS 2.0