GOTT NYTT ÅR

sitter och diggar till juürgen, jag menar det är ju bara nyår en gång om året. vi är ju då i berlin. jag i ny hårfärg. ska sminka mih nu occh bara för att få säga det en gång till. 2,26 km lång fest. en miljon människor. berlin. GOTT NYTT ÅR!

maybe it's not about the happy ending, maybe it's about the story


Igår var det mellandagsrean med Hanna, Lindi ska få färga håret på mig i berlin, så det köpte jag och smink och en halsduk. Försökte packa och vid halv tio kom Selma & Hanna så spelade vi då Monopol som vi gjorde jämt förr i tiden. Alla är vinnare. Vid tolv gick de hem och så somnade jag halv tre. Snart kommer väl Lindsey hit. Sen kliver vi på en buss som tar oss till Lindi och därefter till Berlin. Vaknar av att det är sol ute och över åtta grader. Det är december.
 


27 December 2011

Tumblr_lr195b6uvx1qkn08eo1_500_large

Tumblr_lwjo59n2ig1qjv05fo1_500_largeTumblr_lmvvhs1dto1qajjdco1_r1_500_largeTumblr_lkkwobwyqg1qbdqo5o1_500_large

Tumblr_luririyeav1qb8ikqo1_400_large

Tumblr_lvwl7vfnb71qgaweto1_500_large


berlin calling

Jag tänkte packa och städa. Slutade med att det var ännu stökigare än innan. Så jag gav upp med att städa och packa. Nu ser jag på Shrek. Ska gå ner till köket och äta cheesecake nu. Det är roligt. Imorgon sitter jag på en buss tillsammans med familjen, Lindsey och Lindiwe till Berlin.

Oportunidades-falam-alemao002_large


julafton 2011

vi är dem som håller på traditionerna. hade dock en sur morgon, som pappa säger familjens största problem är att välja kläder. men om fyra dagar är vi i berlin och köper oss lyckliga (vi två blir faktiskt deppiga av att inte få shoppa). dagen i ära tog gurra pappa jag och farmor oss till kyrkan, hälsade på farfar och tände ljus. Pappa visade oss även att förr på gravar skrev man yrket ex "doktor/tandläkare/kapten/civilingenjör", gurra hittar då en där det står "kioskägare"... blommor var ivägen för det stod "k. oskar...". kom hem till julbord. kalle anka. present öppning. skrapa lotter. svensson svensson, karl bertil jonsson, harry potter. tomtegröt. och nu påväg hem med farmor. God jul!! 

December 21

IIIIH! Imorgon är det julavslutning! CHRISTMAS SHOW OCH JULLOV! Är taggad. Var hos Gabbie med Sofia från halv ett till halv sju idag.  Vi åt knäck, varmchoklad, marshmallows, kola, lussebullar, pepparkakor och mjuk pepparkaka. Låg och pratade i Gabbies säng, spelade fia med knuff & såg på No strings attached. Hade en jätte mysig dag och sen gick jag Selma och Hanna till kyrkan och hade julavslutning. Dansade runt julgranen och fikade än en gång med godis och pepparkakor. Var hemma strax efter nio på kvällen och fick även julklappar av Gabbie idag och livet känns underbart! Går igenom fina weheartit bilder och ska slå in Hannas present och sedan läsa klart Hungerspelen triologin (förhoppningsvis).

Tumblr_lwifb2uiil1r0ye3to1_500_large


dream of paradise

När man sitter där, natten till den tjugoförsta December inser man att man verkligen inte förstår att det strax är Julafton. Att om knappt fyra dagar är på väg till kyrkan för att hälsa på farfar, sedan hem och äta julbord därefter se på Kalle Anka och sedan öppna julklapparna som blev inslagna några dagar tidigare. Man inser inte det när man sitter uppe vid strax efter elva den 20 och försöker förstå hur man ska lyckas korta ner en fyra minuters text men bara viktig fakta om sustainable development till 2,5 minuter. Det går inte riktigt ihop.

Tumblr_lwirvgrsny1r8dreto1_500_large


Och då blev ett skämt för dig inte ett skämt för mig längre.

Vi tog oss till Rytmus halv sex. Lindiwe, Lindsey och jag. De är väldigt underbara de där tjejerna. Vi fick se människor med riktig talang. Riktiga estetare som står framför en publik och gör det dom älskar; sjunger, spelar instrument och underhåller. Man inser att vad har vi egentligen som är vår talang då, vad är det vi visar varje dag som vi älskar? Ingen aning faktiskt. Inte kan det då vara att sitta där och behöva stanna uppe några timmar extra utan sömn för att behöva göra en ointressant engelska uppsats eller argumenterande text på svenska om varför författaren skrev som han gjorde. De får gå till skolan varje dag och göra något de älskar sedan visa upp det medans vi bara sitter där och önskar att vi också var lika bra och talangfulla. Men icke.

Såhär kommer det se ut när jag & Lindsey rappar i Melodifestivalen i vår.
Tumblr_lap9vzxgf21qdoccoo1_500_large


skolan är k, bry!

Heej! Hanna här denna gång, jag skippar att berätta om helgen för den såg typ ut på samma sätt som matildas förutom på söndagen då jag sov till tre (vilket ledde till att jag inte kunde sova på natten för att jag inte ens hade varit uppe i 12h) och sen skulle jag träna i city för där var det step men jag visste inte vart det låg så jag kollade på en karta och då visste jag vart det låg... trodde jag ja för jag visste inte vad kungsgatan var :/ ibland är det en nackdel att vara dålig på gator i stan men jag hittade ganska snabbt för jag har lite lokalsinne i hjärnan trots allt. Vi var typ fem personer på passen, nästan lite för få.

Helgen kändes lång och som lov så i min hjärna är det lov så jag orkar inte plugga men måste skriva en lång berättelse på franska (och svenska tal/läxor).

Idag fick vi tillbaka de nationella proven för vi är klara med Matte C, och jag kan säga att jag blev glatt överraskad (MVG+ och en guldstjärna), det gick rätt bra för klassen, bra jobbat. Sen var det dans på idrotten så jag och alexandra fick visa våra afrodans skills men dom i vår grupp tyckte det var för komplicerat att snurra :S aja vi var rätt bra ändå.

Efter skolan åkte jag och min syster till Åhlens och luktade på massa parfymer tills jag valde en god till min lilla broder, det är jobbigt att parfym är så dyrt :/ På vägen hem träffade jag Elza och hon är så smart och går i trasiga tygskor i slasken men jag fick lära mig att man kan gå så utan att bli sjuk, så ni vet.

Nu vill jag äta, så ni vet. Imrn ska jag på bio med sofia, josse och lina. På onsdag ska jag och alexandra kanske dansa så att vi kan utveckla våra skills. På torsdag har jag avslutning och då kanske vi skulle till ngn julmarknad eller ngt. Bra nu vet ni hur min tid ser ut fram till jul så jag kanske inte bloggar (för jag bloggar typ bara om det jag gör) ;) smart jag é och i jul är jag hemma x)

hela dagen lång.

Vi har projektvecka. Vi äter kakor.


Life will put many red lights in front of you, but sometimes we must push on the gas and trust faith.

Onsdag torsdag fredag. Projektvecka. Det är tråkigt men skönt! På fredagen åkte Lindi med mig och träffa Linda snabbt och åt mat med henne. Sedan satte vi oss i tcentralen och pratar om livet stora frågor. Jag begav mig hemåt och träffade Saskia, Hanna och Selma. Vi tog oss till Kista på någon fest hos någon Jakob. Inte så mycket folk men det var mysigt ialf, fick ett halsband. Sen på tåget hem "hur gamla är ni, ska ni med på efterfest i Älvsjö?" "94or, är det många där eller?" "Nej ni är de första inbjudna! :D" woho kände oss speciella, men inte tillräckligt för vi åkte hem ialf. Selma tappade bort sin mobil. Hanna sov hos mig. Vi gick upp klockan ett på lördagen och tog oss till Skärholmen för att leta julklappar. Hittade saker till oss själva. Senare mot kvällen åkte vi och träffade Saskia i Sickla och såg på Sherlock Holmes. Den var riktigt bra. Och kom hem vid halv ett tiden. Vår helg blev ju lite bakåtskjuten på något vänster så var helt säker på att det var måndag när jag vaknade imorse. Tog mig till farmor och spenderade hela dagen där och läste Dagens nyheter från slutet av andra världskriget. Saskia som har bestämt sig för att inte gå in på facebook har inte lagt upp några bilder. Ska jobba lite nu ialf! Här har vi bild från för några veckor sen istället. Och en Vogue från 1970 som jag hittade hos farmor.




La speranza è l’ultima a morire'

Party! Är totalt sätt klar med alla uppgifter den här höst terminen (vi ignorerar project week i denna uträkning). Är inte riktigt så trött så jag vill falla ihop, men det är inte speciellt långt kvar. Känns ungefär som när man kommer hem från thailand, flygit i tio timmar utan att kunna sova och sedan hållt sig vaken hela dagen och klockan börjar närma sig halv fem (svensk tid) och man är så trött så man bara vill falla ihop, men icke, får då kan man inte sova hela natten! Ska säga som Lindi, känner mig understimulerad. Men här ska ni få höra, jag hade en plan B. Jag har faktiskt gömt undan en liten svenska läxa som jag ska ta och göra nu, om jag inte skjuter upp den. För skjuter jag upp den lite kommer det inte kännas så tomt för då har jag fortfarande någonting att ta tag i någongång. Se där tänkte jag till allt! Satt med mitt fina business projekt i 18 timmar den här helgen (konstant pluggande) vilket resulterade i att jag skickade in mitt projekt 04.18 inatt. Fick sova halv fem och gick några timmar senare upp för att gå till skolan få matte betyg, tänka på framtiden och äta italiensk mat. Har nu bokat resan till italien, så dit bär det av om tio veckor! Och se där, har även varit och jobbat idag.


hur blir jag hel igen efter du tog sönder mig

Känner mig som en människa som tröstäter. Går och äter pepparkakor för jag tycker synd om mig själv som måste plugga. Har suttit i sängen hela lördagen och nu hela söndagen. Det är nästan sjukt. Jag har spenderat 31 timmar i min säng varav 20 timmar sovandes den här helgen. Insåg att det var mycket roligare att hitta gamla bilder och läsa bloggar (inser det ungefär varje gång jag pluggar). Nu ska jag fanimig bli klar med den här jäkla skiten. Sen vill jag få luft. Igår kväll vid nio gick jag hem till Saskia med Charlotte och Selma och fick plättar och te! Hittade den här bilden från i somras på mig i husbilen. Livet var chill då. 

totalt ointressant.

Känner mig som en sådan omöjlig person som inte inser att man måste ta tag i saker på en gång! Igår efter båda Lindi & Olivia varit här och studerat. Åkte jag och Olivia till Nacka Forum och gick på Jesper konsert. Människorna som kom dit var bara där på grund av deras band typ. Vi kändes oss lite udda som inte var hipsters som alla andra men de var bra på att skriva låtar så det var roligt ialf. Vill kunna skriva musik och sjunga också.. Nu har klockan blivit ett. Har upptäckt att ipaden har nya fotoeffekter! Ha en så rolig lördag som jag kommer ha mina vänner!

jul i huset

Snart är det jul alla snälla barn, att köpa julklappar är väldigt jobbigt! Kan inte folk säga exakt vad dom vill ha!? Idag köpte jag iaf min första julklapp ;) Det är massa folk och stressigt i stan. Josse visade iaf NKs julpyntning, skoj nu har jag sett den :P
Efter skolan var jag och volleybollaget kvar och spelade volleyboll, det var rätt kul för man var trött så jag typ skrattade åt allt som när sarah fick en boll i huvudet och oskar typ sprang in i nätet elr ngt och josse fick en jättehård boll i ansiktet men det var inte så kul, stackars josse men hon vaknade igen när vi var på designtorget.
Nu är jag snart ensam hemma så då ska jag starta fekke on my own, not men jag ska eller jag ser redan på idolfinalen för så kul ska jag ha det!

Olivia gästbloggar!! YEAH

Cha cha bitches, Olivia här!
Sitter och fixar mig lite med fiiina matiiilda, snart ska vi ut och käka på riche. Brukar alltid bli det när vi inte vet var vi ska gå.. Ganska jobbigt liksom.
Ikväll ska vi dra ut på krogen och sen dra vidare med ett gäng, vi hamnar nog på laroy eller nåt.. Brukar alltid bli stureplan i slutet också. Vi får väl se vad kvällen bjuder! Nu ska vi gå och köpa lite kläder för ikväll, tänkte dra till sturegallerian och kolla klänningar. Efter det ska vi gå och fixa naglarna och håret hos bobby, min kompis. Han är sååå himla gullig! Puss på honom!
Nu ringer bella (blondinbella, ja) och undrar när vi ska ses. Ha en underbar fredagskväll! Ses i dimman sötnosar.
 Love, Olivia



jag och lindsey på en av våra galna utekvällar!

Julkänsla

Har troligtvis något problem, blir aldrig någonsin mätt. Inte mätt men samtidigt inte hungrig, då fortsätter jag äta. Trots att jag ätit middag lyckades jag få i mig 10 stycken lussebullar, som förövrigt Jag Hanna och Selma bakade på gruppen, men blev i vilket fall inte mätt. Sedan fick vi göra kristyr mönster på pepparkakor. Hanna och jag översatte "du vet väl om att du är värdefull" till franska, man skulle på riktigt kunna tro att vi är fransmän egentligen. även om jag har något kinesiskt uttal... Sedan rappade människorna där till Glory. Rappade kanske det inte var men dom är musikaliska av sig allt! Nu ska jag bege mig till skolan och ikväll ska jag och Olivia på Jespers spelning.


You will never know the true value of a moment until it becomes a memory

Någon har ätit upp min sista lussebulle. Elakt. 250 ord på Shakespeare uppsatsen. Tycker jag får belöna mig själv med att gå till kyrkan ikväll med Selma & Hanna. Där vi icke varit på femtiotvå veckor, nästan. Idag hade vi matteprov och därefter tar Lindi fram sitt vokabulär av dialketer och kan immitera flera olika. Sedan får vi doppa potatis i fägerna blå, gul, röd och grön. Har precis ätit thaimat. Det var gott, men det var någon broskt bit i (?!). Känner att jag vill åka till thailand och bli brun. Och åka motorcykel, det måste jag ju någongång göra liksom. Har fått mail om min resa till Italien nästa år med andra skolelever. Känns ganska bra. Om 19 dagar åker jag till Berlin med två helt störda vänner som kommer sitta och ta kort på sig själva hela resan. 
 


part of being young is making mistakes.

Jag skrev ett ganska långt inlägg om 17års streckan och längtan till att bli 18. Kan sammafatta det med, 18 betyder ansvar, en livsplanering redo, där du alltid ska göra de smartaste och ta de rätta besluten varje gång. 17 betyder frihet och trygghet. Du slipper ansvar för du har alltid någon där som hjälper dig. Du kanske längtar till att få gå ut på krogen, men supa kan du väl göra i alla fall? Det är nu du får vara ung, dum, naiv och omyndig. Så lev så länge du kan och gör fler fel än rätt, bara för att du kan.
Tumblr_lvqwchztqg1r3ke1lo1_500_large


the pain doesn't last forever.

the pain doesn't last forever.
Jag som inte för mer än några sekunder tror på människan. För jag är säker på att vi alla, vid en plats eller en annan kommer såra varandra och göra varandra illa. det spelar ingen roll varför eller när, jag är bara säker på att det är så. För jag tror inte på människan. Men till och med jag får upp mitt hopp ibland om att det kanske inte är så enkelt.

A goal in life should be to help people. And if you can't help them, then atleast don't hurt them.

Insåg att det är roligare att kolla på thailands bilder än att studera. Kan man vara sur på sig själv för att man förr var brun? Idag var jag i vilketfall hos Olivias vän Sara, med sisdär 20 andra tjejer om inte fler. Min lunch och middag gick ut på lussebullar, knäck, saffranskanelbullar, cupcakes, pepparkakor, glögg av olika smaker, chokladfudge, aladdinchoklad, mandlar, russin och annat smått och gott. Bli sådär supermätt. Hade en väldigt bra dag med trevliga människor. BRA HELG.

and think hard before you walk away.

Let me tell you something about springa i klackskor. Sådär två på natten, ute i ingenstans (Kista), och då man varit hungrig i några timmar men inte erbjudits något annat än dricka, eller jo juste det fanns ett packet rån i hallen och överkokta makaroner på spisen. Då är det i vilketfall inte super roligt att springa till tunnelbanan, i vetskap om att missar vi denna kommer vi få vänta en halvtimme. Men det var precis vad vi gjorde! Hela helgen började med att jag fick sova ut, sova mer en tolvtimmar. Men eftersom man ska leva livet fullt ut och redan hunnit gå på oscarsteatern och se Spamalot och kolla på boende i Dusseldorf och gå på pizzeria med Saskia och Charlotte, jadå får man stå ut med att vi med Selma åker ut till Kista halv elva en lördagkväll och fick träffa Åsa som jag inte träffat på ett år och lite annat trevligtfolk och sedan springa för att vara hemma vid tre. De ville att vi skulle sova över där och hade alla möjliga anledningar till varför men hem blev det. Ska bege mig till farmor nu och därefter på glöggparty hos Olivias kompis Sara. Så godmorgon.


.

sometimes we put up walls. not to keep people out but to see who cares enough to knock them down.


Uppe med tuppen.

Går upp tjugo över sex för att plugga och duscha. Sitter nu och äter frukost och tjugo i tio har jag italienska muntliga. Slutar kvar över elva idag. Resa och Hotell till Berlin är nu bokat över nyår med familjen och Lindi och Lindsey! taggade tjejer. Det är väldigt underhållande att ta kort på sig själv japp. Så ha nu får ni ha en riktigt godmorgon!  


RSS 2.0