26/02/2012

Idag var det fint väder så jag spenderade dagen ute i solen och tog bilder och va på ett fik med mamma, nu är jag hemma och farfar var på besök :)




Var på liljevalchs, inte så kul, det var lite coolt med två rum som ngn hade gjort helt i papier maché:






bilder från fredagen 24e


Jättesöta Sofia, Josse och en av supermobilerna, innan fysiken!


Sofia och Lina i solen! :)


Den ska bort imrn!!


Iphone-gänget i väntan på taxin!


Och så har vi jag och Sofia

:)

Sanda för fan!

Hej det är Selma igen! Det var 12 dagar sen jag skrev sist och på dom 12 dagarna har det inte hänt mycket. Estelle och Louise var ju här och introducerade mig för en värld av Crêpes med Nutella två gånger per dag. Ingen bra diet för mig för jag fick gaser i magen, så det är inget jag rekomenderar! Annars har jag bara försökt plugga men så har jag i stället suttit och spelat Bakery Story på NYA IPHONEN SOM JAG FICK PÅ FÖRSÄKRINGEN eller kollat på tredje säsongen av Glee på datorn. Men det är ju tanken som räknas, så om man tänker att man ska plugga och vara duktig, då är väl det bra nog, eller hur?

Vad har jag gjort annars då som är extremt intressant? Jo, i fredags gick jag och några av mina bästa kompisar från klassen till nåt café på övervåningen i Skrapan och satt där ett par timmar, och igår så träffade jag Johanna from klassen och så gick vi ut och åt och sen köpte vi fett mycket godis som vi åt när vi kolla på Melodifestivalen, som sög by the way.

Och imorse så tänkte jag var duktig och springa runt Årstaviken men hur tror ni det gick då? INTE BRA! Jag sprang sammanlagt typ fem minuter för det var så jäkla halt och för att dom VÄGRAR SANDA GÅNGVÄGAR!!! Jag hade precis börjat springa och då märkte jag att det var halt så då tänkte jag att då är det bäst att springa superduperlångsamt. Gissa vad som hände då? JAG RAMLADE! Och precis då gick ett kärlekspar förbi mej och dom bara tittade på mej och log och sen gick dom vidare. Man ba WTF???!?!?!?! Jag började blöda på knät. Sadface :(((((((((((

Men ser i alla fall väldigt mycket fram emot lovet, ska ta det jättelugnt, plugga lite, kanske träna med Matilda NÄR HON KOMMER TILLBAKA och umgås med kompisarna från klassen och kanske med pluggisen Hanna om hon vill träffa mej :)


Bild från när jag och Jo-Jo var ute och åt i Hötorget :))) <3

lovår

Är det vår? Idag fick man lite känslan av att det var sol och varmt = vår? :)
Idag så hade vi fysik, sådär halvkul och sen matte och testet hoppas jag var lätt för det tog typ 20 min för oss (jag josse lina sofia) men inte för resten av klassen. Vi åt och spelade bridge, det är skoj det, pensionärspel tänker ni men nej nej det är hur coolt och inne som helst! Tro mig :))
Så vad har jag gjorde efter att jag kom hem vid halv två? Jag har tagit egobilder för det är skoj och jag har återfunnit min kamera xD Sen såg jag ngra avsnitt av house och annan tv och så ba gick tiden. Hej jag har lov men jag vet inte vad jag ska göra ååååååååååååå panik, plugga noooooo jag orkar inte. Hejdå.




matte och skola är temat

Jaså nu bloggar jag allt! Det är torsdag och en lång skoldag har precis passerat, jag filosoferar om det kommande lovet, min och alla andra i klassens slutsats är ju att det inte kommer bli så mycket lov för vi ska...PLUGGA!! :DD Veckan efter lovet är det kemi-, biologi- och franskaprov, veckan efter det matte och efter det fysik! Kanonkul och skriva ett hatbrev på engelskan och tänka på svenskan?
Mina planer för lovet är: plugga, plugga, plugga, träna, plugga, plugga och kanske lite plugg också om jag får tid över :)

Idag blev jag glad, jag har varit en riktig later på senaste tiden men då blir man ju glatt överraskad när man klara sig undan som idag på franskan: vi hade förhör då man ska kunna förklara 9 ord, jag kommer snabbt på en ok förklaring till 6 av orden och när M frågar mig om tre av dom så nickade hon glatt när jag förklarade, jag var rätt nöjd med mig själv (fast i bakhuvet låg alla de där tidigare läxorna jag borde ha gjort). Efter det var det förhör i kemi och förutom en stark osäkerhetskänsla (och felaktiga svar) på halva förhöret så kändes det rätt bra för en gångs skull hade jag lite koll på vad kemi är.

Matten var sådär, jag förvirrar mig själv och skapar egna problem så att jag bara hinner typ 0,5 uppgifter. På engelskan började jag skriva ett hatbrev till ef och på biologin så ja..eh.. gener och annat skoj! :)
Idag väntade lina och josse på mig så jag fick sällis på tuben, det var trevligt! :))

Jag är hemma och det är en dag kvar i skolan, fysik och matte, test 2 och vi (inte josse) slutar ca 12! :D
Om du läser min blogg josse så skickar jag en påminnelse här: glöm ej mobilen, viktigt!!! (alla tre för den delen!)

Japp jag har inga djupa tankar att dela med mig av till skillnad från vår matteskadade vän sofia "cos, sin och tan är alla speciella på sitt sätt" man är bra som man är. På lunchen också, josse visade en nedåtlutande kurva när hon pratade om hur det skulle gå med derivatan men då kom sofia in med att den kan ju faktiskt gå upp också eller något, jag vet inte vad det var men jag fattade det iaf inte, för intärnt.

Jag vill se på house för jag har drabbats av någon sorts "måste se ett avsnitt till bara" så fort jag sett ett men jag har inte ens sett hela ettan än :P

Jag ska börja ta bilder och lägga ut, kommer dock glömma detta!

Godnatt alla snälla barn, nu ska jag ivrigt kasta mig in i mattevärlden! :D
Det här ska jag drömma om inatt:


seg segare segast

Hej bloggen!

Jag har haft chillvecka, igår var det engelskaredovisning och det var skönt att få det ur vägen! Sen vare så att kära Marianne var sjuk så tråkigt nog var det ingen franska och jag fick lov att lämna skolan redan vid tio! :(
Neeej men det var ju nice! Tränade (borde börja igen, man känner hur man har förfallit och mycket träning skulle behövas, om jag ba slutar vara lat), åt mat ngra ggr för jag hade inget bättre för mig på alla hjärtans dag, försökte plugga och typ sov halvt, inget intressant. Ibland är jag en klant och vet inte varför jag gör som jag gör och det är så frustrerande och man blir så arg, ledsen och trött på sig själv, jag ska filosofera om mina aktioner, jag vet kanske vad det beror på, kanske bra att jag ska läsa psykologi så jag kan få svar på mina frågor. Jag pratade en stund med en underbar person i mitt liv som gör så att jag mår bra (du är bäst)! Sen var det dags för house.

Idag, onsdag var alla kärrtorpsbarn lediga och det firade jag genom att sega hemma och jag vet ärligt inte hur timmarna lyckades flyga iväg. Strax före sex mötte jag upp matilda och vi mötte upp saskia i medis och där åt vi sen på Pizza Hut med charlotte, selma och selmas två franska vänner! Jag blev chockad och väldigt imponerad av selmas franska, så bra och så snabbt och så lite jag förstod! ;) Jag och charlotte och ngra andra åt lasagne med spenat och det var såklart mycket gott och jag blev super mätt (var mätt redan innan). Sen skulle vi spendera lite tid på ett annat ställe men fransyskor gillar inte kyla och ville va hemma, så det blev lite jobbigt när vi satt oss och sen ba gick efter ett tag. Jaja nu är jag hemma, måste plugga och sova så shasha!

Hellooooo!

I am with my two friends from France, Estelle and Louise :D <3 We have a lot of fun! They arrived yesterday and today we went to Gamla Stan and to T-Centralen. And in the evening we drove the pulka! It was great! And their staying until sunday! C'est trop bien!
Here's what we did today! :)

Estelle and Louise in front of the castle <3


Mmmmmmm yummy!


Estelle and I on the pulka :)

Bisous <3

For what it's worth you wounded me, but I forgive you.

På lördagen var jag hos kära farmor och därefter åkte jag Saskia och Lindsey till study abroad mässan. De två kände inte för att ta några papper från några skolor, medans jag kände att man kan lika gärna ta från alla skolor. Australien & usa är väl inte hela världen att plugga i liksom. Och vadå, bara en halv miljon, as chill ju att betala för det. Vi var där någon timme därefter åkte vi hemåt och jag och Saskia träffade en kär gammal vän på bussen, eller ja, vi satte oss längst bak för att slippa hälsa. På kvällen var jag på italiensk restaurang med mormor, mamma och bror. Åt världens godaste lamm spett. Sov i någon timme och sen var det dags för kex med ost & päron framför Melodifestivalen. De två bästa låtarna gick självklart vidare och var så sjukligt glad när Ulrik, älsklingen gick vidare! världens bästa! Älskar att folk börjar inse hur underbra han är nu!!!! Sen sprang jag över till Selma och träffade Saskia och Kim. Vi (jag och selma ialf) satt och åt choklad och sen vid halv tolv tog vi en promenad på kära södermalm. Idag har jag bara ätit väldigt god mat och studerat. Ikväll är det Äkta människor och Ove Sundberg på tv.


hello

Såg ni melodifestivalen igår då? :) det gjorde jag och ulrik var bäst! Sen var det Sherlock och det är så bra! :)
Jag har typ inte gjort ngt alls i helgen och om ngra timmar är den över, har jobbat med engelskaarbetet om Jane Austen, inte kul.

leave some morphine at my door, cause this will take a whole lot of medication.

Fredag. Sex bokstäver. Förra fredagen var det fiesta och nästa fredag är min sista dag i Sverige för en vecka. Mormor anlände till Stockholm idag och imorgon blir hon ett år äldre. Jag kollade på sommar inlägg. Ångrar ingenting och vill ha sommar. Peace and love. Vill ha en eländig Hiv uppsats klarskriven nu. Har lov om en vecka. Har mycket att se framemot trotsallt. Idag skulle Selma ut på krogen och jag och Saskia ska ta en promenad om 45 minuter. Borde även färga om håret nu, det har gått sju veckor.



bilar

Mitt huvud brinner känns det som, det gör inte direkt ont bara är där och behöver sömn ;)
Jag blev glad idag för vi slutade 12.10 :D jag var sist kvar i skolan igår och först i skolan idag, jag är så duktig! Det var en lite onödig skoldag, kemi var iof genomgång men på matten jobbade jag inget, skulle samla ihop en namnlista med allas namn om vem vi ska ha som lärare i historia men åsikterna var delade och endel väldigt starka, jag försökte få en bra kompromiss så att alla skulle bli nöjda och då skrev alla på listan men då blev det så att den starkaste åsikten av oss alla inte var åt samma håll så lite bitterhet tillkom. Sen var det lunch. Hemma har jag läst lite franska för det är skoj elr typ inte längre :)

Nu ska jag skriva om mina tankar: sommarängens djupa mörker i solens svaga strålar, jag känner en kylig vind och drar mig undan men faller, måste ta mig upp men en sten kommer farande och jag måste fånga den innan den fagra blomman krossas. I mitt vinterlandskap står jag nu och vet inte ut och in.

Kul, vi kan lotsas att det där symboliserar mina djupa tankar ;)
Jag har på senaste tiden tänkt väldigt mycket på mat och när jag tex sitter och ska plugga tänker jag på nästa stund jag ska äta och vad vi har för ätbart hemma osv, det börjar bli tröttsamt så jag hoppas jag kan tänka mer på kemi eller fysik som är så himla superkul (tankekrävande).
Just nu tänker jag mest på att vi ska äta tacos till middag och det ska bli gott! ;)

ShaSha

det är att leka med eld

Bara för att alla andra plötsligt börjat blogga så gör jag det med. Min dag tex: såg på film på svenskan typ, jag gillar svenskan för den är så chill :) Sen var det fysik och vi fick tillbaka provet.......jag fick G!!!! :((( hata! det är det sämsta man kan få, jag ångrar såå att jag gick på provet och är så himla arg på mig själv av massa anledningar (hata mitt liv ibland-känslan).

Sen var det lunch och jag tog mat åt sofia, josse tog mat åt mig och jag tog vatten åt josse och josse tog mjölk åt mig, låter det komplicerat? vi gör allt för att krongla till det lite ;)
Btw så har jag bokat romme!! :D nice, jag längtar till att åka skidor faktiskt lite! OCh jag gick till syo för att jag har ju inte kunnat välja mitt individuellaval för mitt fronterlösen gått ut... men hon sa att dom vägrar ta emot lappar (för jag mailade) men kanske kommer det öppnas igen i veckan (och fronterlösen kommit tillbaka). Min tanke var att välja: psykbryt A och B, mattE och röra på sig för hälsan B. Vi får se hur det blir med den saken.
På matematiken fick vi tillbaka g-testen och det kändes bra att va på banan och få alla rätt (dock lite synpunkter från ärtan om värdesiffror och dyl.) :)

Seeeen var det kemi, jag gillar inte kemi så bra och jag gillade inte testet vi gjorde men det är skitsamma för jag hoppas det inte räknas om man får mer än tre rätt vilket jag hoppas jag fick trots att jag vet att jag skrev flera goddagyxskaft-svar :/ jaja.

Efter det köpte jag en macka och min käke hoppade ur led, inte kul när käken knakar istället för mackan :/
Vi tog egobilder på fysiklabben och gjorde kopplingsscheman som jag trodde att jag hade koll på :P


Jag har gulliga vänner, såklart tog jag inga egna bilder :)

Ikväll har jag inte gjort mycket. Jag trodde igår att jag var selmas iphonetjuv på spåren men matilda konstaterade att så var inte fallet, kände mig lite dum då hehe.
Borde såklart sova så jag kan plugga mer.  Imrn blir en sådär lagom kul dag, har återigen inte gjort franskaläxorna (försökte göra en iaf).
Jag kämpar på till på fredag, helg, andas, houuf, ny vecka. Nejmen på fredag ska jag ha sammarbetsöningar på idrotten som Josse och Alex håller i så hoppas det är kul! :D känn ingen press hehe.

.

People Cry. Not because they're weak, it's because they've been strong for too long. ♥

Selmas arton års helg

Helgens läxa var kort och gått folk har ingen respekt. Hela veckan har varit ett stressmoment, och tvivlar på om den dragit mer skratt än problem egentligen. Antagligen måste man släppa saker kanske. Festen hos Saskia var nog lyckad, men jag satt ju mest och skulle hålla koll på allt så jag hoppas folk hade det bra. På lördagen fyllde pappa år. Var hos farmor med pappa och hans bästa kompis, man kan inte sluta skratta när de två är i närheten. Sen gick familjen på vapiano och på kvällen var jag hemma hos Saskia. Idag har jag varit med Charlotte och Saskia i stan men vi letade efter rea men hittade ingen. Desto bättre är att jag köpt Peace and Love biljetter i varje fall! Vi vilade hos Selma på kvällen med Kim och kollade på presenter och åt cheesecake + choklad. En bra helg i stort sätt men det beror på hur du ser den antar jag. Godnatt.


ha roligt!

Hanna är tillbaka! Jag har haft en jobbig vecka då jag smittades av feber, hosta, halsont, snuva och lite av varje. Låg ba hemma och var död, nu är jag typ bra igen såå skönt. Har tyvärr inte kunnat hjälpa matilda och saskia med allt deras stressande, det kändes inte så bra! I torsdag blev Selma stor tjej och det firade vi igår! Vi hade en rolig kväll! :D


ANDRA FEBRUARI 2012 - 18 ÅR!

Åh pang! SÅ DÄR! Nu är Selma arton år och myndig!
 Lite äldre än alla oss andra. Lite visare och lite bättre helt enkelt. Vi har här med känt varandra i fem år och den tiden har flugit förbi en aning för snabbt. Nu när du har blivit lite äldre ska du här med få lite kloka ord från en yngre vän av dina. Lev livet fullt ut och tveka inte, gör så många fel så möjligt så lär du dig tillslut hur man gör rätt och ta allt med en klackspark för livet är det ändå ingen som överlever.

SÅ GRATTIS NU SELMA PÅ 18 ÅRS DAGEN, UT OCH LEV NU
OCH GÖR DET SOM VI SMÅ UNGAR INTE FÅR GÖRA ÄN!






RSS 2.0